Curriculum Vitea

Resume

Ik ben ruim 25 jaar werkzaam in leidinggevende rollen in (industriële) automatisering, software productontwikkeling en innovatie. Dit met name in de domeinen drinkwater, (rail)infra en food. De eerste 20 jaar op detacheringsbasis, daarna 5 jaar loondienst en nu als zelfstandige.

Klanten beoordelen mijn werkzaamheden boven vereisten en verwachtingen. Ik richt me op project- en programmamanagement, test-management, business consultancy en de daarbij ondersteunende activiteiten coaching, training en consultancy. De betrokkenheid loopt van voorbereiding (inclusief bouwen van de (project)organisatie) tot en met oplevering en alles daartussenin. Het team kan daarbij verspreid zijn over meerdere locaties en landen. Mijn stijl van leidinggeven is communicatief, klantgericht, creatief en coachend. Ik investeer in de zelfstandigheid van het team. Door planmatig, proactief en op basis van een visie te werken, acteer ik zelden reactief.

Een opgemaakt CV in MS Word of pdf formaat, in Engels of Nederlands is beschikbaar op aanvraag: Contact pagina.

Opleiding

> 1994 / Technische Universiteit Delft / Scheikundige technologie / ir., MSc

> 1992 / Hogere Technische School Amsterdam / Chemische technologie / ing., BSc

Talen

> Nederlands Moedertaal

> Engels Vloeiend in woord en geschrift

> Duits Toereikend in woord en geschrift

Overige

> In bezit van rijbewijs B

Ervaring

Freelance / Adapthing / Augustus 2022 – heden

Per augustus 2022 ben ik zelfstandig gaan werken op het gebied van Project management onder de naam Adapthing. Ik bied hier diensten aan op het gebied van project-/test- manager, business analyse. En daarbij ondersteunende activiteiten als training, coaching en consultancy. Ook voer ik project audits en project baseline analyses uit.

#Trefwoorden: Management, Coaching, Training, Stakeholderanalyse, Business analyse, Auditing, Consultancy

Project manager /ICT Raster Industriële automatisering  / November 2022 – heden

Het aansturen van een projectteam voor het updaten van een SCADA (WinCC OA) / PLC (Schneider Electric) systeem voor de overheid. Het betreft een organisatorisch complex project. Doel is het toekomstbestendig maken van het systeem. Het projectresultaat wordt na afronding overgedragen aan de ICT managed services afdeling, welke het gehele project betrokken worden. Het project wordt agile /scrum uitgevoerd en beheerd in MS Azure DevOps. Ik ben hier ook verantwoordelijk voor de introductie en transformatie naar de agile manier van werken.

#Trefwoorden: Projectmanagement, Coaching, PL, SCADA, DevOps, Agile, Scrum, stakeholder management, service afdeling, Schneider, WinCC OA.

Project manager Proces automation & Logistics / Meyn Food Processing / November 2015 – Augustus 2022

Op de R&D afdeling was ik als projectmanager verantwoordelijk voor het ontwikkelen van innovatieve software voor visualisatie, tracking en monitoring (Scada/MES) van een productieproces. De software werd op basis van open source elementen ontwikkeld. De software werd wereldwijd op productielocaties ingezet en had een commissioning tijd van 1 weekend.

Het betrof hier een uitgebreide rol waar ik naast de primaire rol als projectmanager me ook bezighield met business analyse en consultancy, product management.

Projectmanagement:

Projecten werden door mij gedefinieerd voor het toevoegen van functionaliteiten en verbeteringen aan het product. Ik was verantwoordelijk voor het opzetten, inrichten en optimaliseren van de projectorganisatie(s). Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de acquisitie van projectmedewerkers. Ik gaf hiervoor leiding aan meerdere agile en waterval georiënteerde teams. Omvang varieerde tussen de 5 en 35 medewerkers, verdeeld over 1 tot 5 teams. De laatste 3 jaar waren deze teams verspreid over meerdere landen. Bij kleinere toevoegingen aan het product nam ik zelf de rol van scrum master op mij.

Ik hield me bezig met de toepassing van routering algoritmes. Hiermee werden de producten op basis van parameters (o.a. receptuur, kwaliteit, gewicht, herkomst) door de verwerkingsstappen van het proces geleid.

Business analyse:

Ik was verantwoordelijk voor de business analyse, het opstellen van projectplannen en business cases. Hiervoor was ik samen met de architect en productmanager betrokken bij de analyse en implementatie van de business requirements zowel intern als bij eindklanten. Denk hierbij aan het integreren van de ontwikkelde (software) producten en de daarbij behorende bedrijfsprocessen in de, met name mechanisch georiënteerde, organisatie afdelingen (engineering, field services, sales en aftersales).

Dit leidde tot requirements aan het product en advies aan/ begeleiding van de migratie van de genoemde organisatie afdelingen. Extern heb ik wereldwijd klanten bezocht om de werkprocessen en behoeftes te analyseren.

#Trefwoorden: Netwerk, Agile, Scrum, Stakeholderanalyse, Business analyse, OPC-UA, MQTT, Industry 4.0, Research & Development, maintenance management, innovatie, organisatie verandering, Business Analyse, Business Consultancy, Chief engineer, Scada. PLC, MES, Lean Six Sigma, algoritmes, projectplan, business case, Testmanagement.

Manager raakvlakken / Siemens Nederland / Juni 2015 – November 2015

Voor de Noord-Zuidlijn managede ik de raakvlakken / interfaces tussen de diverse aannemers. Hiervoor begeleide ik het definiëren van de interfaces aan de zijde van het Siemens team. Daarnaast maakte ik de wederzijdse afspraken met de leveranciers van de technische installaties en metro treinen.

#Trefwoorden: Camera systemen, Infra, Omroep en intercom, Netwerk, Raakvlakken, Stakeholder analyse, Systems engineering, Agile

Lead engineer visualisatie / Siemens Nederland / Maart 2014 – Juni 2015

Ik gaf leiding aan een team van 5 personen voor het vertalen van de eisen naar beeld ontwerpen. In dit proces werden de stakeholders nauw betrokken door middel van presentaties, demo’s en het actief mee lopen van diensten de verkeersleiding. Doel van deze business analyse was het optimaliseren van de interpretatie van de requirements voor een optimale fit op de werkprocessen. Na het ontwerp was ik verantwoordelijk voor de implementatie van het ontwerp in Simatic WinCC OA.

#Trefwoorden: Architecture, Infra, Metro Systemen, Stakeholder analyse, Business analyse, Systems engineering

Proposal Engineer / Siemens Nederland / Februari 2014 – Maart 2014

In deze functie maakte ik een aanbesteding voor de Waterwolf Tunnel (Haarlemmermeer). Hiervoor deed ik een analyse van de eisen. Daarnaast benaderde ik leveranciers voor quotaties. De aanbesteding werd door Siemens gewonnen.

#Trefwoorden: Bid management, requirement management, Infra, Tunnel

Consultant Architect / Dunea / Maart 2013 – December 2014

Hier was ik verantwoordelijk voor het begeleiden van het ontwerp, uitvoeren en in bedrijfstellen van de renovatie van drinkwater pompstation Brakel.

#Trefwoorden: Architectuur, FAT, SAT, iSAT, PAT, Inbedrijfstellen, Ontwerpen, Renovatie, Test coördinatie, Commissioning

Lead tester / Balast Nedam / October 2013 – Februari 2014

Voor de uitbreiding van de Johan Willem Friso sluizen in Stavoren, was ik verantwoordelijk voor het opstellen van de testprotocollen en het opstellen van het testplan.

#Trefwoorden: Bruggen, Infra, Sluizen, Stakeholderanalyse, Test Management Approach (TMap®), TMap

Lead test coordinator 2e Coentunnel / Croon Electrotechtniek / Juli 2012 – April 2013

Voor de tweede Coentunnel was ik verantwoordelijk voor het opstellen van de integratie test protocollen. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het afnemen van tunnel technische installaties van derde partijen.

#Trefwoorden: FAT, SAT, iSAT, PAT, Infra, Landelijke Tunnelstandaard, Systems engineering, TMap, Tunnel


Project cöordinator / Waternet / Juli 2010 – Mei 2012

Hier was ik verantwoordelijk voor de renovatie van de proces automatisering van de drinkwater installaties op drinkwater pompstation Leiduin. Hiervoor begeleide ik de ontwerpen voor de proces automatisering, de implementatie door derde partijen (als directievoerder) en een asbest sanering van de monumentale filter gebouwen.

#Trefwoorden: Architectuur, Drinkwater, FAT, SAT, PAT, Ontwerp, Testen en inbedrijfstellen, Directievoering, Asbest Sanering

Project manager kwaliteit en organisatie / Dunea / Januari. 2006 – Juli 2010

In deze rol gaf ik samen met een collega leiding aan een team van ca. 40 personen. Ik was hier verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ontwerp documenten en de afname en commisioning van de gebouwde producten. Het project behelst het ombouwen van vijf drinkwater productie locatie naar volautomatische procesvoering op basis van vraagvoorspelling. Daarnaast was ik ook verantwoordelijk voor de acquisitie van teamleden.

#Trefwoorden: Coördineren Commissioning, Drinkwater, FAT, SAT, Kwaliteitsmanagement, Volautomatische procesvoering

Domein project leider / Ordina / Augustus 2005 – Januari 2007

Ik was binnen Ordina de specialist / kwartiermaker op het gebied van managen en uitvoeren drinkwater projecten en het definiëren van “in – house” projecten daarvoor. Hiervoor werden studies uitgevoerd voor de drinkwater bedrijven Waternet, Dunea, PWN, Oase en Vitens.

#Trefwoorden : Drinkwater, Stuurgroep, Volautomatische procesvoering

Vaardigheden

> Leiderschap, Organiseren, Managen.

> Coaching, Training en Spreker.

> Planmatig, Besluitvaardig, Klantgericht.

> Focus, Overschouwend, Oplossingsgericht.

> Organisatiebouwer.

> Communicatief op alle organisatie niveau’s.

> Flexibel, Team player, Samenwerken.

> Doorzettend, Motiverend, Complimenterend.

> Oprecht, Betrouwbaar, Visionair.

> Diplomatiek, Empatisch, Kritisch.

> Internationaal.

>Bouwer van efficiënte organisaties

Cursus en training

VGB-B Certificering

Agile transformation

Business Analysis

Stakeholder Management

Archimate                                     

Lean Software development

UML                                               

Six Sigma Green belt                   

VCA-VOL                                       

PRINCE2 Practitioner                  

Lean 6 Sigma Yellow Belt           

Systems Engineering                    

Hygiënisch werken drinkwater 

Leiderschap vaardigheden        

Coachend leidinggeven              

Coaching                                       

Groeps interactie                        

ISA 95                                            

MIVD

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning

Altran Academy     

Meyn Academy

Altran Academy     

Nspyre Academy    

Koninklijke PBNA B

Twice                      

Nspyre Academy    

Nspyre Academy   

Waternet                

Ordina Academy   

Ordina Academy   

Ordina Academy   

Kenneth Smith       

Ordina Academy   

2023

2022

2022

2022

2020 

2018

2015

2014 

2012

2012 

2012

2012

2011

2008

2008 

2008

2007       

2007

Vrije tijd besteding

> Het componeren, produceren en distribueren van muziek.

> 3D Printen en ontwerpen.

Een opgemaakt CV in MS Word of pdf formaat, in Engels of Nederlands is beschikbaar op aanvraag: Contact pagina.